PZ 2015 - NAJAVA: Kebel 21.6.2015

Oktanski spektakl Prvenstva Zagorja nastavlja se 21.6.2015 utrkom u Keblu! Auto klub Kebel organizira natjecanje u disciplinama:
- biciklcross
- mopedcross
- bugycross
- motocross (Dirt Track)
- autocross

Točna satnica još nije poznata ali kao i obično, prijave natjecatelja su ujutro. Kad bude poznata točna satnica, objaviti ću je.

Pretpostavljam da će natjecanje započeti utrkom bicikala za najmlađe natjecatelje. Za gledatelje je ovo zabavna atrakcija, ali mladi natjecatelji utrku doživljavaju jako ozbiljno i emotivno. Prošle godine su pobjednici bili presretni, a oni koji nisu našli mjesto na postolju su emocije ispraznili i pokojom suzom.


Mopedcross je jedna jako atraktivna disciplina s vozačima koji također jako emotivno doživljavaju svoje natjecanje. Možda to izgleda kao zabava, ali za uspjeh u ovoj disciplini treba uložiti dosta truda, vremena i novaca u motor.


Buggyi su brojčano podbacili u Loboru, ali nadam se da će to sad nadoknaditi i da ćemo prisustvovati napetom natjecanju. U krajnjem slučaju, ako ih i bude manji broj, možda koji od vozača nađe volje i vremena pa izvede nekakvu atrakciju za gledatelje.


Motocross se ne boduje za Prvenstvo Zagorja jer nema dovoljno elemenata prave motocross staze, ali svi vozači su pozvani da bez bodovnog presinga malo ispušu svoje motore na brzoj stazi bez skokova! Za motocross se planira podjela vozača u dvije skupine, Amater i Pro.


Staza u Keblu je i prije bila široka i brza, a kako su ove godine auti podijeljeni u dvije skupine, organizatori su je dodatno proširili kako bi mogla prihvatiti sve aute u grupi. Sudeći prema prvoj utrci u Loboru, u autocrossu će biti žestoko! U grupi do 1800ccm ima nekoliko vozača i vozila koji svi mogu konkurirati za pobjedničke pozicije. A grupu iznad 1800ccm je bolje i ne spominjati. Tu nema kompromisa ni u vožnji ni u vozilima ni u vozačima, ide se "do blokade"! To je prava "No Limit" grupa: auti s preko 150KS, maksimalno olakšani, neki malo robusniji ali to nadoknađuju snagom od preko 200KS, neki i s upravljanjem na sva 4 kotača... Ludnica!


Neki dan sam posjetio stazu i već sad je skoro sve spremno. Još slijedi lagano ušminkavanje okoliša par dana prije trke i to je to. Nadajmo se da će vrijeme poslužiti jer nas čeka pravi spektakl! Organizatori najavljuju odličnu organizaciju, sa živom muzikom, razglasom, voditeljem, hostesama i odličnom ugostiteljskom ponudom.


Lokacija staze:

Slike u članku su iz 2013. g. jer vjerujem da će vremenski uvjeti biti slični. 2014. je bilo mokro i puno blata, pa to čuvam za najavu jesenske utrke :-)

Kako je bilo po suhom, pogledajte na donjim linkovima:
Autocorss Kebel Bedekovcina, polufinale, 8.9.2013
Autocross Kebel Bedekovcina, final 8.9.2013
Insane autocross car jumps vol.1 1080p HD
Insane autocross car jumps vol.2 1080p HD

Ako bude kišno, onda će biti ovako:
Autocross, Kebel, 2/2, HD, 7.9.2014

Svi ste pozvani!

Objavi komentar