"Race to hell" utrka s hrvatskim vozačima!

"Race to Hell" je offroad utrka u Italiji za ATV i SSV vozila koja se ove godine organizira 3. put. Kao što sami organizatori najavljuju, vozače čeka pravi pakao! Petodnevna utrka protiv konkurencije, ali i protiv samih sebe u svladavanju najrazličitijih vrsta prirodnih prepreka. Trasa je definirana GPS-om pa je i to još jedan dodatni izazov za one koji su imali hrabrosti prijaviti se.


A ove godine su, po prvi puta iz Hrvatske, hrabrost skupila dvojica naših vozača dobro poznatih u off road krugovima, Mario Kovačić iz Marije Bistrice i Mario Macan iz Zaboka kao "Polaris team Croatia". Macan je već imao vatreno krštenje prije dvije godine u Rumunjskoj na najtežoj ATV utrci na svijetu, "Hunt the Wolf", što smo također popratili u ovom članku.


Mario Kovačić

Utrka se održava od 15.-19.6.2021 u talijanskoj pokrajini Siena, a nastup je prijavilo preko 50 vozača. Vozi se jedna zajednička klasa ATV-a.

Razmijenili smo par riječi s Mariom i Mariom :-) o njihovim očekivanjima od utrke kao i razloge za prijavu, a detaljniji pregled ćemo napraviti nakon povratka s utrke.

- "Nas pali nas adrenalin, a toga najviše ima na nekakvim natjecanjima. Zbog toga smo bili i na Dinaric Rally-u u Hrvatskoj, a Macan i na Hunt The Wulf u Rumunjskoj i to nam se tak dopalo da nas jednostavno tjera da idemo dalje. Naš stil vožnje nije takav da bi nas zadovoljilo turističko razgledavanje po cesti i putevima. Uvijek tražimo nove izazove i pomičemo naše granice. Na fejsu smo vidjeli da se u Italiji vozi utrka koja nam odgovara po stilu vožnje i to nismo htjeli propustiti. Bojali smo se situacije sa koronom, ali sva sreća pa se stanje u zadnje vrijeme malo stabiliziralo."

Mario Macan

- "Što se rezultata i očekivanja tiče, to je jako teško prognozirati. Na utrku dolaze poznati vozači iz cijele Europe pa ćemo nakon prve vožnje biti malo pametniji s predviđanjem rezultata i slika konkurencije će biti nešto jasnija, ali kako sad vidimo, zadovoljni bi bili da smo u prvih 15. Nadamo se da ćemo završili utrku bez ozljeda i kvarova"

- "U Italiju krećemo u utorak, 15.6 rano ujutro i planiramo do podne stići do regije Siene gdje će se utrka i održati. U utorak imamo prijave, tehnički pregled i moramo obaviti ostale potrebne formalnosti.

U srijedu u 10h ujutro počinju kvalifikacije, tzv. prolog, a u 20h počinje noćna utrka. U četvrtak je dnevna utrka, a u petak i po danu i noći i još u subotu imamo dnevnu utrku. Nakon utrke će biti proglašenje rezultata i dodjela nagrada... Bilo bi jako dobro da moramo čekati proglašenje pobjednika :-)."

- "Nadali smo se da će nam se pridružiti još koji vozač iz Hrvatske, ali je na kraju ispalo da idemo sami. Možda će naša avantura ipak potaknuti još nekog da se odvaži za neku od sljedećih međunarodnih utrka. Troškovi naravno postoje, ali uz pomoć sponzora i naše osobno sudjelovanje, nekako se može zatvoriti financijska konstrukcija.

Na našim vozilima, Polaris Scrambler 1000 S, su napravljeni servisi, namontirane nove gume, sad još samo polako spremiti alat, opremu i kamere.

Nadamo se da ćemo imati podršku što većeg broja ljudi...držite nam palčeve!!!"

U nastavku možete vidjeti neke od fotografija s priprema za utrku.








Službena stranica "Race To Hell"

Facebook stranica "Race To Hell"

Live rezultati


Objavi komentar