PZ2017 - Dodjela nagrada Prvenstva Zagorja, Breznica, 2.12.2017

Nakon naporne i poduže natjecateljske sezone, došao je red i da se podijele nagrade za uloženi trud i vrijeme. Prošli vikend, u subotu 2.12.2017 je u društvenom domu u Breznici održana dodjela nagrada najuspješnijim sportašicama i sportašima u svim disciplinama Prvenstva Zagorja 2017. Za one koji ne znaju, Breznica je mjesto smješteno uz cestu otprilike na pola puta između Zeline i Novog Marofa, a trka u Breznici se u službenom natjecateljskom kalendaru nalazi od ove sezone.

Svečanosti je prisustvovalo oko 200 sudionika koji su dvoranu ispunili skoro do posljednjeg mjesta. Dodjeli nagrada su se odazvali skoro svi nagrađeni pojedinci.

Pehari za nagrađene


Dodjela nagrada je započela izvođenjem Hrvatske i Europske himne u izvođenju limene glazbe Sveti Martin iz Brezničkog Huma, te pozdravnom pjesmom "Dobro mi došel prijatel" u izvođenju udruge "Prigorčica" iz Breznice. Nakon toga je okupljenima ukratko predstavljeno Prvenstvo Zagorja u brojkama, te "PK Breznica", klub koji je ove godine organizirao završnu svečanost. Svake godine jedan od klubova organizira završnu svečanost kod sebe, ali u samoj organizaciji sudjeluju i svi ostali klubovi. Ispred PK Breznica, glavni organizator svečanosti dodjele nagrada bio je Dejan Opet.

Dejan Opet, Zoran Joja Mioč, dr. Srećko Margetić

Prvenstvo se je vozilo u 15 klasa u disciplinama motocross, quad, buggy, autocross i mopedcross. U svim klasama je ukupno nastupilo 243 natjecatelja, a najviše ih je bilo na prvoj trci u Loboru, čak 135! Kompletnu analizu s brojkama možete pronaći na sljedećem linku.
Prvenstvo Zagorja inače čine: Udruga motorista Bedekovčina, Motocross udruga Breznica (PK Breznica), Motocross klub Bedenica, Auto klub Kebel i AMK "Off-road" Lobor. Od ove godine Prvenstvo Zagorja je usko vezano s Hrvatskim motociklističkim savezom.

Predstavnici klubova organizatora


Kao predstavnici HMS-a, na svečanosti su bili dr. Srećko Margetić, predsjednik Zdravstvene komisije, te Zoran Joja Mioč, tajnik odbora za sport, koji je prije same podjele pehara okupljenima uputio nekoliko pozdravnih riječi.

Nakon toga je uslijedila dodjela nagrada u obliku pehara i kalendara s fotografijama iz ovogodišnje sezone. Kako se motocross staza "Breznica" nalazi na tromeđi općina koje pomažu klub, nagrade su dodjeljivali načelnici općina Visoko, načelnik Dragutin Mateković, Breznički Hum i načelnik  Zoran Hegedić, a zbog zdravstvenih problema spriječen je bio načelnik općine Breznica, Stjepan Krobot.

Zajednička fotografija svih nagrađenih


Poslije dodjele nagrada i zajedničkog fotografiranja, u lijepo uređenoj dvorani s bannerima, motorima i dimnim efektima, uslijedila je večera te zabava do dugo u noć uz glazbeni sastav "Hahari". Kao i uvijek, u opuštenoj atmosferi bez natjecateljskog presinga, prepričavale su se (lovačke :-) priče iz ove sezone, te dogovarali planovi za narednu.

Fotografije sa dodjele možete pronaći na linku:
Proglašenje pobjednika Prvenstva Zagorja za 2017

Ukupne rezultate možete pronaći na linku:
Ukupni poredak Prvenstva Zagorja za 2017






Objavi komentar