Test Yamaha 2020 cross modela na stazi "Marof", 26.10.2019


U subotu, 26.10.2019 je na stazi "Marof" u Bedekovčini održana prezentacija i testiranje novih Yamaha motocross motora iz nadolazeće modelske 2020. godine. Idealno jesensko vrijeme i dobra reklama, privukli su veliki broj zainteresiranih vozača.

Prezentaciju je organizirao naš proslavljeni motocross vozač, Nenad Šipek iz Zaboka, sa svojom firmom "Moto Šipek d.o.o", uz pomoć Marka i Jure Tomše, vlasnika firmi "TM Zagreb d.o.o." i "Delta Team Krško d.o.o." uvoznika Yamaha motocikala i ostalih vozila i opreme za Hrvatsku, odnosno Sloveniju.


Osim njih, za uspješnu prezentaciju zaslužni su i "Speed-timing", mjerna služba u vlasništvu obitelji Nemčić, a sve to nebi bilo moguće bez svesrdne podrške obitelji Groš koja je vlasnik staze "Marof", te "Udruge motorista Bedekovčine" i Vlade Groša kao njenog predsjednika. Za dovoljno snage u zahtjevnim vožnjama, pobrinuo se sponzor "Monster" svojim energetskim pićima.

Planirano vrijeme prezentacije i isprobavanja motora bilo je od 11h do 15h, uz ideju da svi zainteresirani vozači u prijepodnevnim satima isprobaju neki od modela, a popodnevni termin je bio rezerviran za revijalnu utrku.

Modeli koji su bili na raspolaganju pokrivaju cijeli raspon Yamaha ponude, od najmanjih do najvećih modela:

PW50, YZ65, YZ85, YZ125LC, YZ250LC, YZ250F, YZ450F.

Osim njih, na raspolaganju za vožnju je bilo i ovogodišnjih modela tako da je svatko mogao pronaći nešto za sebe.

Već se na početku, kod popisivanja zainteresiranih vozača, vidjelo da će početni plan biti jako korigiran jer se na listi za prijave našlo preko 70 imena! Na stazu su puštane grupe od nekoliko vozača koji su vozili 10 min., zatim je bila pauza od 10 min. i nakon toga je kretala nova grupa.


No, već se nakon 2-3 vožnje pokazalo da je zainteresiranih toliko da su na kraju izbačene pauze i vozilo se non stop. Planirana utrka je otpala jer su same vožnje potrajale sve do pred večer. Za male vozače je napravljena posebna staza na prostoru startne ravnine što su oni maksimalno iskoristili. Dovoljno je napisati da je na kraju dana ukupno potrošeno 160 litara goriva da se dobije dojam o tempu i količini vožnji. Mislim da je većina vozača na taj način uspjela isprobati sve željene modele.

Na testiranju je bio i Slovenski vozač Jan Pancar koji vozi utrke svjetskog motocross prvenstva u klasi MX2.
 


Svi prisutni su imali besplatni ručak po izboru, kuhani grah, srneći gulaš ili odojak, sve to uz nužnu tekuću okrijepu. Nakon vožnji, nastavljena je zabava pod šatorom na stazi.

I za kraj, moj osobni osvrt kojeg želim naglasiti jer bi se možda iz gornjeg teksta moglo zaključiti da je ovo sponzorirani/plaćeni članak, što ne odgovara istini. Jednostavno sam dobio želju napisati jedan kraći osvrt na prezentaciju koja me oduševila organizacijom i velikim odazivom zainteresiranih i mislim da treba ostaviti nekakav pisani trag o tome.


Jedino je šteta da nema i drugih firmi koje bi napravile ovako nešto. Čast svakome, ali ja trenutno ne vidim ni jedan klub koji bi bio ovako masivan i dobro organiziran kao "Šipekovci". Možda će ovo biti poticaj i drugima da budu aktivniji na pitanju promocije i privlačenja vozača u svoj tabor!

Fotogalerije sa predstavljanja  možete pronaći na donjim linkovima:

MX PRESS TEST 2020 - šator
MX PRESS TEST 2020 - vožnje, 1/3
MX PRESS TEST 2020 - vožnje, 2/3 
MX PRESS TEST 2020 - vožnje, 3/3. 

Službeni video Yamaha ekipe



Objavi komentar